Tvarohovo-lněný krém
je základní snídaní pro stravování podle Dr. Budwig. Jedná se o tvarohovou směs z mléka, tvarohu a lněného oleje. Chutově se velmi podobá lipánku. Směs je velmi výživná a vhodná zejména pro onkologicky nemocné, ovšem její výživově bohaté složky jsou vhodné i pro zdravé jedince, jež si na této domácí dobrotě k snídaní také velmi pochutnají.
Pro nemocné i zdravé
V době nemoci, je toto základní stavební kámen pro stravování. Mám okolo sebe i maminku, která se tímto způsobem stravuje od doby léčby rakoviny až doposud. Každý den snídá tento krém a často si ho dělá i k večeři. A to téměř již celé tři roky. V době nemoci je to občas také to jediné co je člověk schopen po chemoterapii sníst. Proto se doporučuje v dnech po chemoterapii jíst tento krém i několikrát denně. Můžete jím nahradit stravu během celého dne. Zajistit si tak plný žaludek a trochu spravit chutě po léčbě.
RECEPT
Linomel (lněné musli)
Směs lněného musli je vhodné každý den připravit čerstvou. Budete na ni potřebovat 6 lžiček lněného semínka, které nahrubo našrotujete v mlýnku nebo rozmixujete tyčovým mixérem a smícháte s 1 lžičkou medu. Čímž směs ochráníte před oxidací a ztrátou jejích cenných vlastností. Směs vložíte na dno misky a navrstvíte na ní porci čerstvého ovoce.
Tvaroho-lněný krém
3 lžíce lněného oleje, 2 lžíce čerstvého mléka, 1 čajová lžička medu, půl vaničky odtučněného tvarohu v bio kvalitě
Do nádoby nalijte lněný olej, mléko a med. Mixujte tak dlouho dokud se vše nespojí. Pak po částech přidávejte tvaroh dokud není hmota homogenní. Krém navrstvěte na připravený základ linomelu s ovocem.
Videonávod na správnou přípravu tvarohového musli, v podání Mgr. Heleny Cmurové z plzeňska jež je jako jediná v České republice proškolená právoplaným dědicem Olejovo-bílkovinné stravy Lotharem Hirneisem
Pro další recepty z knihy doporučuji její zakoupení – Lothar Hirneise Velká kuchařka a učebnice olejovo-bílkovinné stravy
– kniha obsahuje spoustu receptů vhodnou během léčby onkologického onemocnění, je velmi srozumitelně napsaná a obsahuje spoustu cenných informací o fungování těla a vnímaní potravy. Je to v podstatě i návod na léčbu rakoviny stravou. Kde údájně lze nemoc léčit pouze tímto způsobem. Já osobně to však beru spíše jako doplňkovou (alternativní) cestu léčby jež může doplnit každý.